Derde vrouw bij Kustmarathon voor vier jaar geschorst wegens dopinggebruik

Hinke Schokker, de vrouw die dit jaar als derde eindigde in de Kustmarathon, is door Atletiekunie voor vier jaar geschorst vanwege dopinggebruik. De atlete uit het Friese Eastermar brengt dat zelf naar buiten op haar website. Schokker won in april de marathon Zeeuws-Vlaanderen.

Hinke Schokker kwam dit jaar als derde vrouw over de streep in Zoutelande (foto: Kustmarathon Zeeland)

In september werd Schokker in Winschoten Nederlands kampioen over 100 kilometer en ze vestigde ook een nationaal record. Na die wedstrijd werd ze voor het eerst getest op doping en schuldig bevonden. De Atletiekunie heeft het record uit de uitslagen geschrapt en Schokker moest haar NK-medaille inleveren.

Schokker schrijft op haar website dat ze in eerste instantie dacht dat het meeviel en claimt onschuldig te zijn. "Waar ik eerst dacht het recht te zetten en mijn onschuld te bewijzen, denk ik nu: zoek het uit. Vlieg de boom in. Ik ga mij niet meer verdedigen voor iets wat ik niet gedaan heb."

Crimineel

Schokker liep in de afgelopen editie van de Kustmarathon de gehele wedstrijd in de voorste regionen bij de dameswedstrijd, die door de Vlissingse Samantha Luitwieler werd gewonnen. Door haar schorsing stopt Schokker nu met hardlopen. "Ik laat mij niet meer als een crimineel behandelen. Ik laat mij niet nog verder op kosten jagen voor een verdediging. Het wedstrijd lopen is voltooid verleden tijd."

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
atletiek Hinke Schokker
Deel dit artikel:

Reageren