Hoek treft in laatste duel in 2019 beloften Almere City

Derdedivisionist Hoek treft in de laatste wedstrijd van het jaar Jong Almere City FC. De Zeeuws-Vlaamse club hoopt het kalenderjaar goed af te sluiten en daarmee het verschil met de bovenste ploegen niet groter te laten worden.

Hoek-trainer Lieven Gevaert (foto: Orange Pictures)

Trainer Lieven Gevaert vindt het lastig om de kracht van Jong Almere City aan te geven. "De ene week spelen ze met drie afvallers van de eerste selectie en een week later zijn het er bijvoorbeeld zeven. Dat is moeilijk inschatten."

Vertrouwen

Hoek won vorige week met 5-2 van SteDoCo. Na een mindere periode, waarin de Zeeuws-Vlaamse ploeg verloor van Harkemase Boys en Sparta Nijkerk. Alleen tegen DVS'33 werd een punt gepakt. "Met de zege op SteDoCo hebben we wel weer vertrouwen getankt."

Gevaert mist in het duel in Flevoland drie spelers; Gert-Jan van Leiden en Erwin Franse zijn geblesseerd. Sven Mbikulu speelt met het tweede team van Hoek.

Derde Divisie A

stand
1. Sparta Nijkerk 14-39
2. DVS'33 14-32
3. ODIN'59 14-28
4. Harkemase Boys 14-26
5. Hoek 14-25
10. Jong Almere City FC 14-17

Nieuwe spelers

In de winterstop wordt duidelijk of er nieuwe spelers aan de selectie van Hoek toegevoegd worden. "De club is er mee bezig. Er zijn contacten gelegd", zegt Gevaert. "Ik hoop dat we wat ruimer in ons jasje komen te zitten. Welke linie vind ik niet zo belangrijk."

Na het duel tegen Jong Almere City traint Hoek nog twee keer en volgende week donderdag staat nog een oefenduel tegen het Belgische Lochristie gepland. Daarna is het winterstop.

De competitie in de Derde Divisie wordt op zaterdag 11 januari hervat. Hoek speelt dan een thuiswedstrijd tegen VVOG.

Jong Almere City FC-Hoek begint morgen om 15.00 uur op het Fanny Blankers Koen Sportpark in Almere. Het wedstrijdverloop is te volgen via Twitter @omroepzldsport en Omroep Zeeland Teletekst.

Deel dit artikel:

Reageren