Hoek besluit voetbaljaar 2019 met nederlaag tegen Jong Almere City

Hoek heeft het kalenderjaar 2019 afgesloten met een nederlaag. Tegen het beloftenteam van Almere City ging de ploeg uit Zeeuws-Vlaanderen met 4-1 onderuit. Twee doelpunten, vlak voor en na rust, nekte Hoek in Flevoland. Door de nederlaag zakt Hoek naar de zesde plek in de Derde Divisie A.

Rik Impens en Reguillo Vandepitte balen na een tegendoelpunt (foto: Omroep Zeeland)

De kansen waren schaars in de eerste helft in Almere. Rik Impens kreeg een schietkans na een fout in de verdediging van de thuisploeg. Ayouba Kosiah en Samuel Brobbey konden Almere City op voorsprong zetten, maar deden dat niet dankzij reddingen van Hoek-doelman Jordi de Jonghe. Jesper Vos klopte vlak voor rust De Jonghe wel door diagonaal binnen te schieten.

Vlak na de rust gaat het opnieuw mis voor de Zeeuws-Vlaamse ploeg. Na een corner viel de bal voor de voeten van Guiliano With die de bal in het doel schoot. Na een uur spelen leek de wedstrijd gespeeld toen Hoek in de fout ging. Na slecht uitverdedigen onderschepte Kosiah de bal en van afstand passeerde hij De Jonghe en zette de 3-0 op het scorebord.

Hoek scoorde nog wel een eretreffer. Rechtsback Fabian Wilson bediende Impens die rustig afrondde. Verder dan die ene goal kwam Hoek niet meer. In de blessuretijd bepaalde Sam Krant de eindstand op 4-1.

Stand

Door de nederlaag van Hoek en de winst van FC Lisse op DVS'33, 6-0, zakt de ploeg van trainer Gevaert naar de zesde plek.

Scoreverloop

1-0 Jesper Vos (45)
2-0 Guiliano With (51)
3-0 Ayouba Kosiah (59)
3-1 Rik Impens (75)
4-1 Sam Krant (90)

Opstelling Hoek

Jordi de Jonghe, Fabian Wilson, Alexander Embrechts, Roycel James, Karim Bannani, Steven Smulder, Reguillo Vandepitte, Jonathan Constansia, Robin Nelis, Rik Impens, RubenDe Jager

Meer over dit onderwerp:
voetbal HSV Hoek Jong Almere City
Deel dit artikel:

Reageren