Forum voor Democratie: Marinierskazerne moet naar Flevoland

Als het aan Forum voor Democratie in Flevoland ligt, verhuizen de mariniers niet naar Vlissingen maar naar Flevoland. De partij dient daar woensdag een motie over in tijdens de vergadering van Provinciale Staten in Flevoland. Forum voor Democratie is daar met zeven zetels de grootste partij.

Mariniers tijdens een training op de kazerne in Doorn (foto: ANP Foto)

Volgens Statenlid Eric Raap van Forum voor Democratie is Flevoland een uitstekend alternatief voor Zeeland, schrijft Omroep Flevoland. Zo biedt de jongste provincie van Nederland volgens hem veel ruimte en veel water.

Tot zover geen eigenschappen waar Zeeland niet over beschikt, maar de belangrijkste troef die Flevoland in handen heeft is volgens Raap de centrale ligging. De reistijd van Doorn naar Almere is drie kwartier tegen twee uur naar Vlissingen.

Prima

Fred Walravens, fractievoorzitter van FvD in Zeeland, vindt het standpunt van de partij in Flevoland 'prima'. Hij wijst erop dat elke afdeling binnen de partij zijn eigen standpunten mag innemen op dit onderwerp. Maar de Zeeuwse afdeling wil de mariniers nog steeds naar Zeeland halen.

Volgens Walravens is het uitblijven van een beslissing vanuit Den Haag over de mariniers de oorzaak dat andere regio's zich nu opwerpen als alternatieve locatie. "Straks vindt Limburg ook nog ergens een meertje wat ze geschikt vinden voor de mariniers."

Deel dit artikel:

Reageren