Film by the Sea strijkt neer op Schiermonnikoog

Film by the Sea
Film by the Sea © Omroep Zeeland
Het idee sluit aan bij de ambities van Film by the Sea. Festivaldirecteur Jan Doense: "Ik werd benaderd door de ex-directeur van het Nederlands Filmfestival. Hij wist te vertellen dat er plannen waren op Schiermonniknoog. Dat ligt ook 'by the sea'. Mijn bestuur heeft me gevraagd om Film by the Sea nog bekender buiten Zeeland te maken."

Scheveningen

Maar Film by the Sea heeft eerder zo'n poging ondernomen. Scheveningen was toen de plek. Is dit een nieuwe poging? Doense: "Daar was ik niet bij, maar dit is kleinschaliger. Hier is een stevige lokale organisatie, dus dat is van een heel andere orde". Volgens de festivaldirecteur sluit deze speciale editie perfect aan bij de wens om ook op andere momenten in het jaar evenementen te laten plaatsvinden onder de vlag van Film by the Sea.
Het kleinschalige festival op Schiermonnikoog wordt geopend door de film 'La belle époque', de Franse feelgoodfilm die afgelopen september ook al de opener was van de 21e editie van Film by the Sea in Vlissingen. In totaal staan op Schiermonnikoog negen films op het programma.
Film by the Sea nu ook op Schiermonnikoog