Het seizoen is begonnen! Sjezenrijden tijdens folkloristische dag

© Omroep Zeeland
De voorbereiding op zo'n dag sjezenrijden begint soms al een paar dagen van te voren. Dan worden de bloemen gekocht, die in de manen en staart van het paard worden gevlochten.

Vroeg op

Voor Tamara Davidse en Peter Maranus was het deze morgen een uurtje of 5 toen ze uit bed kwamen om de voorbereidingen te treffen. "De sjees moet schoon, m'n kleren moeten klaar liggen en natuurlijk moet het paard er ook tiptop uitzien," zegt Peter. "Het hoort bij het sjezenrijden, dus dat hebben we er graag voor over."
© Omroep Zeeland
De vrienden Tamara en Peter rijden al flink wat jaren mee. Niet altijd samen, maar op belangrijke wedstrijden wel. Zo hebben ze de afgelopen jaren al een keer het podium bereikt van het Zeeuws Kampioenschap. "Het is allemaal hartstikke gezellig, maar natuurlijk wil iedereen goed presteren en alles steken," zegt Tamara.
Sjezenrijden in Middelburg, traditie op folkloristische dag
De wedstrijd vandaag in Middelburg is de eerste van een reeks. Het hoogtepunt van het seizoen moet het Zeeuws Kampioenschap worden. Dat staat op het programma op 21 september in Ritthem.
Peter en Tamara rijden al lang op een sjeesje samen
© Omroep Zeeland
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>