Boerenactie begon in alle vroegte in Zierikzee

Boeren op tractoren gingen onder politiebegeleiding van Zierikzee naar de rechtbank in Middelburg voor het aanbieden van een petitie. Op de N256 (Deltaweg) werden de actievoerders tegengehouden omdat ze niet over de snelweg mochten rijden. Dit zorgde voor kilometerslange files.

Files door actievoerende boeren op de Deltaweg (foto: Omroep Zeeland)

Boeren protesteren onder meer tegen strenge stikstofregels en het negatieve imago van de landbouw. De Eerste Kamer ging gisteravond akkoord met versoepeling van de stikstofregels, maar een deel van de boeren noemt dat nog te prematuur en voert daarom toch actie vandaag.

De actie begon in alle vroegte. Rond 6.00 uur reed de stoet over de Zeelandbrug, en in Zierikzee hoorden de actievoerders wat ze verder zouden gaan doen vandaag. Dat zorgde vanaf 5.00 uur voor overlast op de A58 omdat de boeren langzaam reden en tot aan Goes de weg versperden en maar mondjesmaat auto's langs lieten.

Boerenleider Kees Hanse wil vandaag een nette actie. Verslaggever Esme Bech sprak Hanse vlak voor het vertrek naar Middelburg:

Kees Hanse:wij willen ons verhaal doen

Bij de parkeerplaats bij de Zeelandbrug verzamelden veel tractoren. Sommige actievoerders waren om drie uur 's nachts vertrokken:

Esme Bech sprak met aan actievoerder

Meer over dit onderwerp:
Zierikzee boerenprotest
Deel dit artikel:

Reageren