'Oproer van Zierikzee’ op veler verzoek op herhaling

ZIERIKZEE - Al meer dan 10 jaar achtereen voert de Stichting Historische Spelen grote muzikale openluchtspelen op over historisch gegevens uit de geschiedenis van Zierikzee en Schouwen-Duiveland. Iedere twee jaar wordt er een nieuw stuk ingestudeerd, maar dit jaar wordt teruggegrepen op een oud succesverhaal.
nieuw jasje Het Oproer van Zierikzee is wel in een nieuw jasje gestoken. De voorstelling is ingekort. Ook hebben de medewerkers alle kostuums opnieuw gemaakt. Zo'n 10 acteurs kruipen in dezelfde rol als 10 jaar geleden, maar het merendeel bestaat uit vers bloed.
Kunst en Eer Omdat het een reprise betreft van de openluchtvoorstelling die in 1999 en 2000 werd opgevoerd, is besloten de voorstellingen gedurende één week uit te voeren in plaats van de gebruikelijke twee weken. De Koninklijke harmonie Kunst en Eer uit Zierikzee leidt de voorstellingen in met een muzikale selectie van de afgelopen tien jaar
voorstellingen De voorstellingen zijn op woensdag 15, donderdag 16, vrijdag 17 en zaterdag 18 september en beginnen om 20.00 uur.