Werkstraf geëist tegen verdachte bedrijfsongeval

MIDDELBURG - Het ongeluk gebeurde bij Verbrugge Scaldia Terminals in Nieuwdorp in oktober 2008. De 36-jarige verdachte reed met een vorkheftruck een Poolse vrachtwagenchauffeur aan. Die verloor door het ongeluk allebei zijn benen.
slecht zicht Volgens het OM had de man uit Schore te slecht zicht door zijn belading en nam hij bewust een risico door toch te gaan rijden. De verdachte zegt de vrachtwagenchauffeur niet te hebben gezien. Zijn advocaat benadrukte dat de Pool ergens liep waar hij niet mocht komen.
slachtoffer Het slachtoffer was ook bij de rechtszaak. De man heeft 15 operaties achter de rug. De officier van justitie neemt het de heftruckchauffeur uit Schore kwalijk dat hij na het ongeluk geen contact heeft gezocht met het slachtoffer. Het OM eist, naast een werkstraf, ook een voorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid van zes maanden.
veiligheid Inmiddels zijn bij Verbrugge maatregelen genomen om de veiligheid te verbeteren. Er zijn voetgangerspaden met hekken gekomen en op de heftrucks zitten nu camera's.
De rechtbank in Middelburg doet over twee weken uitspraak.