Veroorzaker gladheid Damplein meldt zich, politie zoekt slachtoffer valpartij

De politie is op zoek naar mensen die gisterochtend onderuit gingen op het Damplein in Middelburg vanwege een glad goedje op het wegdek. De vermoedelijke veroorzaker heeft zich namelijk bij de politie gemeld. Hij voelt zich verantwoordelijk en wil in contact komen met de slachtoffers, om het goed te maken.

Valpartijen op het Damplein in Middelburg (foto: HV Zeeland)

Minstens twee mensen zijn onderuit gegleden. De politie was een vrouw aan het helpen die rond 11.30 uur met haar fiets was gevallen en daarbij gewond was geraakt. Ze stonden te wachten op de ambulance toen ze verderop ook een voetganger zagen vallen.

Eerste hulp

Zowel de gevallen vrouw als de man werd onderzocht door ambulancepersoneel, maar ze hoefden niet mee naar het ziekenhuis. Ze kregen het advies om zich bij de eerste hulp te melden. De identiteit van de fietsster is bij de politie bekend, maar wie de gevallen voetganger was, is nog onbekend. De politie roept die man op om zich alsnog te melden.

Door de politie werd een deel van het Damplein tussen de Sint Pieterstraat en de Korte Delft afgezet, zodat medewerkers van de gemeente Middelburg de gladde straat kon schoonmaken. Het wegdek werd met behulp van een vetoplossend middel gereinigd. Over om wat voor glibberig goedje het gaat en hoe dat op het wegdek beland is, wil de politie geen uitspraken doen.

Verantwoordelijk

De vermoedelijke veroorzaker van de gladheid heeft zich bij de politie gemeld. "Omdat die veroorzaker zich verantwoordelijk voelt voor de valpartijen en hij deze incidenten graag wil oplossen, is de politie nog op zoek naar de gegevens van de meneer die is gevallen", meldt de politie.

Lees ook:

Deel dit artikel:

Reageren