Fietstunnel bij Dow moet veiligheid fietsers garanderen

Fietstunnel bij Dow moet veiligheid fietsers garanderen
Fietstunnel bij Dow moet veiligheid fietsers garanderen © Omroep Zeeland
Fietstunnel bij Dow moet veiligheid fietsers garanderen
Geerten van Dijk van het Valuepark is erg blij met het fietstunneltje. "We willen graag zoveel mogelijk mensen op de fiets naar hun werk laten komen, maar wel veilig. En dat kan nu met de komst van dit tunneltje." Valuepark, Dow, de gemeente Terneuzen, de Westerscheldetunnel en de provincie hebben de aanleg van de tunnel met elkaar betaald, kosten: 850.000 euro.

Veiligheid voorop

Voor gedeputeerde Harry van der Maas staat de veiligheid van de fietsers altijd voorop. "Ook de scholieren die van Biervliet naar Terneuzen moeten fietsen hoeven niet meer over die rotonde, waar ze geen voorrang hebben en soms wel krijgen. Alleen levert dat dan weer irritaties op bij andere automobilisten. Dat is nu voorbij." Het oude fietspad wordt afgesloten, zodat iedereen wel door het fietstunneltje moet.

Verkeerschaos

Toen het nieuwe Dow-gebouw op het Park werd geopend op 24 april, ontstond er een enorme verkeerschaos bij de rotonde. Verkeersregelaars moesten toen het verkeer in goede banen leiden. Voor fietsers bleef het druk en gevaarlijk, daar is nu een einde aan gekomen.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>