BLØF Nederlandse artiest met meeste noteringen in Top 2000

De Top 2000 is opnieuw een Zeeuws feestje. Net als vorig jaar 26 Zeeuwse hits in deze landelijke toplijst. En voor het eerst staan er drie verschillende Zeeuwse artiesten in de lijst van NPO Radio 2. BLØF is met 18 noteringen de populairste Nederlandse artiest en eerder werd al bekend dat Danny Vera de hoogste nieuwe binnenkomer ooit is.

BLØF, Danny Vera en Racoon in Top 2000 (foto: ANP)

De hit Roller Coaster is zijn eerste en enige notering en staat op een miraculeuze plek 4. Maar dat wisten we al een paar weken. Na Roller Coaster van Danny Vera is Racoons Oceaan het hoogst genoteerde Zeeuwse nummer, dat nummer staat op 34 en levert daarmee zes plekken in ten opzichte van vorig jaar. Zoutelande is de hoogste notering voor BLØF en staat op plek 51. Vorig jaar stond dat nummer op de 31ste plek.

Par saldo dus 26 nummer van bij ons, maar wat zijn de verschuivingen? Zaterdag van Bløf stond er vorig jaar niet in en schier binnen op plaats 1532. Hemingway, vorig jaar nog goed voor plekje 1880, heeft het in 2019 niet meer gered. Net zo min als Open je Ogen, stond een plaatsje hoger dan Hemingway, maar ook daarop bleek toch iets van een schopstoel te staan.

Gemiddeld

Toch gaat het met Bløf niet slecht. Veel nummers, die vorig jaar nog geod waren voor een gemiddelde 928-ste plek, maar dit jaar zijn ze gestegen naar 892 gemiddeld. Racoon is in dat ene jaar gezakt van gemiddeld plek 778 naar plek 835.

Meer over dit onderwerp:
Bløf Racoon Danny Vera Top2000
Deel dit artikel:

Reageren