Bakker Sjors schakelt hulp van vader (84) in bij kerstdrukte

Bakker Sjors schakelt hulp van vader (84) in bij kerstdrukte
Bakker Sjors schakelt hulp van vader (84) in bij kerstdrukte © Omroep Zeeland
Bakker Sjors schakelt hulp van vader (84) in voor kerst
Al 39 jaar rijdt bakker Sjors Goudswaard uit Kwadendamme met zijn broodbus rond. Inwoners van onder meer Goes, Kloetinge en Wilhelminadorp kunnen brood bij hem kopen. Hij rijdt de straten in, toetert en de mensen komen naar buiten. "Het is ontzettend leuk. Ik ben nog geen één dag met tegenzin gaan werken."
Het is leuk om dit met de familie te doen. Deze periode draait toch om familie.
Jord Goudswaard (28)
Voor de kerstdagen doet hij ook aan bestellingen. Hij heeft een garagebox ingericht als ophaalpunt. Omdat het zo druk is, heeft hij de hulp ingeschakeld van zijn 84-jarige vader Joris. "Ik doe dit niet alleen met kerst, maar ook met andere feestdagen. Ik kijk er altijd erg naar uit!" Ook zoon Jord (28) springt bij. Normaal staat hij voor de klas. "Het is leuk om dit met de familie te doen. Deze periode draait toch om familie."
Met de kerstdagen zelf is de familie vrij. Dan staat er een brunch gepland. Sjors: "Ook gewoon met brood. Wij zijn echte broodeters." Daarna moet de familie alweer met z'n allen aan de bak. Voor oud en nieuw start de oliebollenverkoop en is het weer alle hens aan dek voor de Goudswaardjes.