Luxe jacht schiet los en strandt op Vlissingse boulevard

Luxe jacht schiet los en strandt op Vlissingse boulevard
Luxe jacht schiet los en strandt op Vlissingse boulevard © Peter Schorel
Luxe jacht strandt op Vlissingse boulevard
Volgens een woordvoerder van Amels was het luxe jacht onderweg vanuit Polen. Het is een casco en zou in Vlissingen verder afgebouwd worden. Het jacht is beschadigd, maar hoe zwaar is nog niet duidelijk. Op dit moment ligt het in de Buitenhaven van Vlissingen.
Het vastgelopen jacht ligt nu in de Buitenhaven van Vlissingen
Het vastgelopen jacht ligt nu in de Buitenhaven van Vlissingen © Omroep Zeeland

Ooggetuige

Bert Smet uit Vlissingen zag het gebeuren. "Ik woon aan de boulevard en zag dat het grote luxe jacht opeens los was gekomen van een grote sleper. Voor de boulevard zou een kleinere sleepboot het jacht overnemen en daar is toen iets misgegaan."
Het luxe jacht kwam tegen de glooiing tot stilstand. Een sleepboot heeft zich, volgens Smet, vervolgens vastgemaakt aan het jacht en het verder gesleept naar de sluizen van Vlissingen.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>