De Roller Coaster van Danny Vera is niet te stoppen en staat wéér in Top 40

Danny Vera keert met het nummer Roller Coaster terug in de Nederlandse Top 40. Na een afwezigheid van elf weken staat de zanger in de laatste week van het jaar op plek 27. Door het succes van de zanger staan er deze week weer twee Zeeuwen in de bekendste Nederlandse hitlijst: Danny Vera en Emma Heesters.

Danny Vera keert met Roller Coaster terug in de Nederlandse Top 40 (foto: ANP)

Mogelijk heeft het extra ritje van Vera's Roller Coaster in de Top 40 te maken met aandacht van landelijke radiostations. Deze week is de Top 2000 op NPO Radio 2 afgetrapt, waarin de zanger uit Middelburg op plek 4 staat en daarmee de hoogste nieuwe binnenkomer ooit is.

Lees ook:

Ook bij de luisteraars van 3FM bleek Danny Vera vorige week populair. Tijdens de dagenlange wandeltocht van dj's werd vorige week geld opgehaald voor slachtoffers van mensenhandel. Luisteraars konden in ruil voor een bijdrage een plaat aanvragen. Bij de meest aangevraagde platen staat Roller Coaster van Danny Vera op plek 2.

De return van Roller Coaster is niet het enige Zeeuwse succes in de Nederlandse Top 40. Emma Heesters staat al weken op de tweede positie met haar nummer Pa Olvidarte dat ze samen met Rolf Sanchez opnam voor het tv-programma De Beste Zangers.

2019 was toch een succesvol jaar voor Zeeuwse artiesten in de Nederlandse Top 40. Naast Emma Heesters en Danny Vera, heeft Joe Buck met zijn nummer The Way You Take Time zo'n drie maanden in de Top 40 gestaan. Zijn hoogste positie was plek 22.

Zeeuwse artiesten in de Nederlandse Top 40 in 2019

Nummer Aantal weken Hoogste positie
Danny Vera - Roller Coaster 28 21
Joe Buck - The Way You Take Time 15 22
Emma Heesters & Rolf Sanchez 9 2
Deel dit artikel:

Reageren