Meer privacy in het nieuwe Cornelia in Zierikzee

De nieuwbouw van woonzorgcomplex Cornelia in Zierikzee wordt heel anders dan het bestaande verouderde verpleeghuis. Er komt meer aandacht voor privacy. Zo krijgt iedereen een eigen voordeur. De bouw start in januari.

Verpleeghuis Cornelia in Zierikzee biedt onderdak aan mensen met dementie. Het huidige gebouw aan de Emil Sandströmweg maakt zowel buiten als binnen een nogal gedateerde indruk. Daarom wordt het gebouw gesloopt.

De nieuwbouw komt op de voormalige hockeyvelden aan de noordkant van Zierikzee. Het huidige Cornelia-terrein komt door een grondruil in handen van de gemeente. Zorgverlener Allévo krijgt de hockeyvelden en verhuist zo'n tweehonderd meter.

Eigen voor- en achterdeur

Alle 93 appartementen krijgen een eigen voor- en achterdeur. Het ontwerp, gemaakt door architectenbureau Gortemaker Algra Feenstra uit Rotterdam, is tot stand gekomen na gesprekken van Allévo met cliënten en hun familie.

Eline de Putter van Allévo: "Mensen krijgen de mogelijkheid om zoveel mogelijk hun leven te leiden zoals ze dat zelf willen. Familie gaf bijvoorbeeld aan graag met hun vader of moeder naar buiten te gaan om gewoon op een bankje te zitten. Daar is rekening mee gehouden".

De nieuwbouw van Cornelia in Zierikzee krijgt de vorm van een soort kreeft. Op die manier heeft iedereen een eigen opgang. (foto: Omroep Zeeland)

Maar als bewoners dat willen is er volop mogelijkheid om samen te zijn met anderen. Er komen elf huiskamers met ieder een eigen thema. Denk aan een muziekkamer, een sportkamer, een werkkamer etcetera. Ook komen er moderne behandelruimtes en voor de familie logeerruimtes voor kort verblijf.

Nieuwe naam

Het is de bedoeling dat de oude naam Cornelia verdwijnt, maar er is nog geen nieuwe. Allévo roept bewoners van Zierikzee en Schouwen-Duiveland op om ideeën voor een nieuwe naam te sturen naar naam@allevo.nl

Meer over dit onderwerp:
zorg Zierikzee Allévo Cornelia
Deel dit artikel:

Reageren