Minidocumentaire De Zee Zat Erin op Omroep Zeeland op TV

Toen hij als kind zijn eerste schelpje gevonden had op het strand van Cadzand, was Gerrit de Zeeuw verkocht. Zijn leven lang is hij schelpen blijven verzamelen. Niet alleen in Zeeland maar ook ver daarbuiten. Daar geniet hij enorm van. Ook anderen laat hij mee genieten in zijn Schelpenmuseum in Zaamslag. Al meer dan tachtig jaar verzamelt hij schelpen van over de hele wereld.

De Zeeuw heeft alle schelpen in zijn museum gearchiveerd. En niet alleen de schelpen die tentoongesteld worden. Dat is namelijk maar een klein deel van zijn collectie. Ook van alle schelpen die in het depot liggen weet hij de herkomst, het jaartal dat de schelp gevonden is en wat de Latijnse naam is. "Ik denk dat ik inmiddels wel elke schelp op de wereld ken. En dan weet ik ook de Latijnse naam ervoor. Tsja, mijn liefde voor schelpen gaat erg ver."

Maar wat moet hij met zijn verzameling doen als hij er straks niet meer voor kan zorgen? Je ziet het in de documentaire De zee zat erin, die op zondag 29 december vanaf 18.10 uur elk halfuur te zien is op Omroep Zeeland TV.

Kijk voor een overzicht van alle documentaires op www.omroepzeeland.nl/documentaireweek

Gerrit de Zeeuw voor zijn schelpenmuseum in Zaamslag (foto: Ed van den Bergen)

Heb jij de documentaire gemist, heb je nog geen tijd gehad om te kijken of wil je de documentaire graag nog een keer zien? Dat kan! De documentaires van de Zeeuwse Documentaireweek zijn nog 10 dagen te bekijken via uitzending gemist*.

*m.u.v. De laatste getuigen en Oculus Maris.

Meer over dit onderwerp:
De zee zat erin Ed van den Bergen
Deel dit artikel:

Reageren