Zeeland wordt wakker: uitslaande brand, carbid, klooster en wonderwandeling

Goedemorgen op deze laatste dag van het jaar. Dit is het nieuws van dinsdagochtend 31 december 2019.

Uitslaande brand Hengstdijk

In de Reygerskreek in Hengstdijk staat een auto in brand. Het vuur is overgeslagen, waardoor nu ook in twee woningen in die straat brand woedt. In een van de twee woningen is de brand uitslaand.

Carbid

Vandaag is natuurlijk de dag dat er officieel vuurwerk mag worden afgestoken. Officieel, want al vele dagen zijn er flinke klappen te horen in Zeeland. Vandaag gebeurt dat niet alleen met vuurwerk, maar ook met carbid. het schieten met een melkbus worden onder andere georganiseerd op Sportcomplex De Bent in Tholen en op het evenemententerrein in Oosterland.

Carbidschieten in Tholen (foto: Omroep Zeeland)

Het varend klooster, dat 31 december moest vertrekken uit Vlissingen, mag twee maanden langer in de Binnenhaven blijven liggen. Volgens Vader-Abt Abibos van de Georgisch-orthodoxe gemeenschap is met de gemeente afgesproken dat het schip uiterlijk 1 maart 2020 vertrekt. De gemeenschap is blij met het langere verblijf, maar wil het liefst Vlissingen als vaste standplaats.

(foto: Omroep Zeeland)

Het tekort aan technisch personeel in Zeeland is zo nijpend dat het Terneuzense engineering bureau Nouvall een zoektocht begonnen is op Curaçao. Recruiter Michiel van de Voort ziet kansen: de mensen spreken daar Nederlands én de toekomst van een van de grootste werkgevers van Curaçao is onzeker.

Advertentie van Nouvall in het Antilliaans dagblad (foto: Omroep Zeeland)

De kerst is al voorbij, maar in Nieuwvliet hebben ze de kerstversiering nog lang niet opgeruimd. Het hele dorp hing er vanavond vol mee en duizenden bezoekers konden ervan genieten tijdens de Winter Wonder Wandeling.

Vandaag kun je op Omroep Zeeland TV naar de documentaire Navarone, Op weg naar de Goffert, Keep the Faith kijken. In de docu is te zien hoe een vriendenband uitgegroeid is van vriendenbrand tot geoliede rockmachine. De documentaire is te zien om 12.00, 16.00, 20.30 en 22.00 uur

Weer

Er is vanochtend veel bewolking en er zou zelfs een drup motregen kunnen vallen, maar de meeste tijd is het droog en het is rustig met een veranderlijke wind en 0 tot 6 graden. Vanmiddag breekt de zon vanuit het noorden af en toe door, en vanavond lijkt het vrij helder te worden

Het weer op dinsdag 31 december (foto: Omroep Zeeland)

Meer over dit onderwerp:
Zeeland wordt wakker
Deel dit artikel:

Reageren