Nieuwjaarsnacht in Zeeland: vooral kleine brandjes, schade aan zeilboot en errors bij inschrijvingen Kustmarathon

Net als ieder jaar beleefde de brandweer weer haar drukste nacht van het jaar, werd er vrolijk op straat genieuwjaard én vuurwerk afgestoken, terwijl andere mensen na twaalven juist achter de computer kropen om zich in te schrijven voor de zwaarste (wandel)marathon van Nederland. Dit was de nieuwjaarsnacht in Zeeland.

03.00 uur

In Yerseke heeft een brand gewoed in een carport naast een woning aan de Rozenlaan. Het vuur werd rond 03.10 uur ontdekt. Het dak van de carport en de auto die eronder stond raakten beschadigd. De naastgelegen woning had roetschade.

Brandweer bij carport naast woning in Yerseke (foto: HV Zeeland)

01.00 uur

Het inschrijven voor de Kustmarathon verliep vannacht niet voor iedereen vlekkeloos. Op de Facebookpagina van de Kustmarathon meldden verschillende mensen errors te krijgen wanneer ze ze zich proberen in te schrijven voor de marathon, wandeltocht of een van de kortere runs.

Over de Kustmarathon gesproken: bij Domburg - op de route van de marathon - werden rond kwart voor twee zowel bij een strandpaviljoen als op de Hoge Hill containers in brand gestoken. De eerste werd geblust door de eigenaar van het strandpaviljoen, de tweede met zand door de brandweer.

00.00 uur

Op een camping aan de Maireweg bij Burgh-Haamstede heeft aan het begin van de nacht kort brand gewoed. In eerste instantie dacht de brandweer dat het om brand in een caravan ging, maar de brand bleek in een heg náást de caravan te zijn. Omstanders wisten het vuur te blussen, de brandweer heeft nageblust.

Brand in woning Middelburg (foto: HV Zeeland)

Tien minuten later werd in een woning aan de Vinkenhof in Middelburg brand in het dakbeschot ontdekt. Omwonenden werden gewaarschuwd door de rookmelder in het pand. Iets voor 1.00 uur meldde de officier van dienst dat de brand meester was.

Opslaggebouwtje in brand (foto: HV Zeeland)

23.00 uur

Een opslaggebouwtje bij een school in Middelburg-Zuid raakte vanavond beschadigd door brand. De melding kwam even na elven binnen. Nadat brandweermensen de deur geforceerd hadden, kwam er veel rook uit het gebouwtje. Hoe de brand ontstaan is, is nog niet bekend.

Brandweer bij een containerbrand in Vlissingen (foto: HV Zeeland)

Containers in brand

Even daarvoor moest de Middelburgse brandweer naar een andere school: bij basisschool Acaciahof stond een kunststof rolcontainer in brand.

Het was zeker niet de eerste container die vanavond in vlammen opging, in Vlissingen en Middelburg rukten brandweermensen verschillende keren uit voor containerbranden en ook bij de Albert Heijn in Burgh-Haamstede was het raak. Brandweermensen blusten de brandjes door de containers vol te laten lopen met water.

21.00 uur

Een auto in de Irislaan in Vlissingen is rond 21.00 uur grotendeels in vlammen opgegaan. De brandweer kon voorkomen dat de brand oversloeg naar andere auto's, maar het interieur van de getroffen auto was niet meer te redden.

20.00 uur

In Breskens is een zeilboot flink beschadigd geraakt nadat er aan boord brand uitbrak. De boot lag op de Kaai in Breskens. Volgens een wijkagent is de brand mogelijk veroorzaakt door vuurwerk. Met behulp van een hoogwerker is de brand geblust.

Loos alarm

Niet bij alle meldingen moest de brandweer daadwerkelijk in actie komen. Zo rukte de brandweer van Sluis rond 18.50 uur voor niks uit voor een automatisch brandalarm in een appartementencomplex aan Boulevard de Wielingen in Cadzand.

Ook overdag hadden brandweerkorpsen hun handen vol aan oudejaarsdag:

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
112 brand brandweer oudejaarsavond
Deel dit artikel:

Reageren