Zeeuwse Documentaireweek gemist? Toch kijken!

Zeeuwse Documentaireweek gemist? Toch kijken!
Zeeuwse Documentaireweek gemist? Toch kijken! © Omroep Zeeland

Operatie Oosterschelde

Te bekijken tot en met 4 januari 2020
Vijftig jaar geleden wilde de overheid de Oosterschelde afsluiten met een dichte dam. Dat bood bescherming tegen de zee. Over de gevolgen voor landschap en milieu werd niet nagedacht. Een kleine groep actievoerders vond dat onaanvaardbaar. Ze vochten om de Oosterschelde open te houden.

Oculus Maris

Deze documentaire is in verband met rechten niet terug te zien. Ga voor meer informatie naar www.oculusmaris.com.

Slag om de Schelde

In 'De Vergeten Slag' wordt door middel van archiefbeelden, ooggetuigenverslagen en interviews met historici en experts een beeld geschetst van de Slag om de Schelde en de achtergronden ervan. We gaan terug naar de plaatsen, die cruciaal waren voor de Slag om de Schelde.
De Vergeten Slag
De Vergeten Slag © Omroep Zeeland

De laatste getuigen

Deze documentaire is in verband met rechten niet terug te zien. Het Bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp toont de documentaire doorlopend.

Soldaat zonder wapen

Te bekijken tot en met 8 januari 2020
Soldaat zonder wapen is een documentaire en een film ineen waarin militaire artsen en het Rode kruisdorp Arnemuiden centraal staan tijdens de Slag om de Schelde. Ooggetuigen van toen vertellen hun verhaal.

De zee zat erin

Te bekijken tot en met 8 januari 2020
Zijn hele leven is hij al verknocht aan de zee en toen hij als kind zijn eerste schelpje vond op het strand van Cadzand, was Gerrit de Zeeuw verkocht. Zijn leven lang is hij schelpen blijven verzamelen. Maar wat moet hij met zijn verzameling doen als hij er straks niet meer voor kan zorgen?
Interieur kerk Arnemuiden
Interieur kerk Arnemuiden © oz

Sloop of Hoop

Te bekijken tot en met 9 januari 2020
In het najaar van 1944 liggen veel dorpen en steden volledig in puin. De wederopbouw wordt voortvarend aangepakt, nergens in Nederland bouwde men zo snel, zo vroeg al weer op. Intussen is wat toen werd gemaakt over de houdbaarheidsdatum. Niet alles is slecht of ongeschikt. Er is wel degelijk architectonische kwaliteit en er zijn volop kansen voor hergebruik. Wat moeten we doen met de toekomst van toen: koesteren of afbreken? Wat willen we bewaren, wat mag weg?

Navarone, op weg naar de Goffert

Te bekijken tot en met 10 januari 2020
De documentaire Navarone, Op weg naar de Goffert, Keep the Faith toont hoe een band van vrienden is uitgegroeid tot een geoliede rockmachine. Na een succesvol avontuur bij The Voice of Holland 2018 en twee shows in de Ziggo Dome werd de droom om ooit in het Nijmeegse Goffertpark te spelen dit jaar werkelijkheid. De heren speelden in het voorprogramma van Bon Jovi, jeugdidool van Navarone-zanger Merijn van Haren. In deze documentaire volgen we de band, waaronder gitarist Roman Huijbreghs, oorspronkelijk uit Middelburg, in aanloop naar hun optreden.
De Nijmeegse band Navarone
De Nijmeegse band Navarone © Navarone