Als pakezels 'het astmabultje van Dishoek' over: alles voor een fijne stranddag

Hoge duin Dishoek
En dat hebben veel strandgangers ondervonden vandaag. Met dertig graden strompelde iedereen de duinovergang over. Hijgend en puffend durfden sommigen nog een tussenstop te maken, maar ook zij gingen vervolgens met goede moed door. "Met dertig graden, tien kilo aan strandspullen op mijn rug en dan ook nog eens zo'n steile overgang, dat is niet te doen joh vandaag", roept één van de voorbijgangers.
Puffen en hijgen om de duin bij Dishoek op te komen
Puffen en hijgen om de duin bij Dishoek op te komen © Omroep Zeeland
Bolderkarren, strandstoelen, schepjes, emmertjes, alles wordt mee het strand op genomen, en dus ook de duinen over gesleept. "We lijken wel pakezels", zegt een strandganger lachend, terwijl ze de kinderwagen met drie kinderen én speelgoed vooruit duwt.

Rennend het duin op

Jongeren waren daarentegen wat enthousiaster tijdens de klim: "wedstrijdje doen!? Kijken wie er als eerste bovenaan de bult is", roept een jongen en hij rent vervolgens met zijn zus richting de duintop. Eenmaal daar aangekomen is de klim het toch wel waard: een uitzicht over zee aan de ene kant en aan de andere kant uitzicht tot aan Vlissingen én Middelburg. Maar de mooiste beloning: het dagje strand aan de Zeeuwse kust is begonnen!