Alleen maar blije gezichten bij speciale dressuurwedstrijd: 'Hard gaan, dat is lekker!'

Voor Gert en Linda was het vandaag een spannende dag. De twee deden mee aan een van de grootste dressuurwedstrijden van het land voor ruiters met een beperking. De vijfentwintigste editie van de Promotiedag Paardensport Gehandicapten vond plaats in manege de Kroo in Nieuw- en Sint Joosland.

Linda Geljon is zenuwachtig. Een paar minuten voor haar dressuuroptreden is ze in de weer met haar paard. "Ik ben best zenuwachtig, maar het gaat wel lukken hoor." Ze doet al bijna twintig jaar aan paardrijden. "Het leukste vind ik hard gaan." Haar optreden verloopt haast vlekkeloos en ze haalt daarmee het podium. De derde plek.

De deelnemers kijken een jaar lang uit naar dit evenement."
Joyce Delfos, organisatie

Ook bij deelnemer Gert Stolk gaat het lekker. "Ik denk dat ik wel bij de prijswinnaars zit." Gert heeft dan ook al jarenlang ervaring als ruiter. Hij rijdt op verschillende paarden, maar het paard waar hij vandaag mee rijdt is favoriet. "Hij is erg braaf en goed!" Gert haalt dit jaar niet het podium, maar wel een goede vierde plek.

Lang nagenieten

De twee ruiters zullen nog lang napraten over het paardenevenement, weet Joyce Delfos van de organisatie. "De deelnemers kijken een jaar lang uit naar dit evenement. Ze zijn een half jaar aan het voorbereiden en ze genieten een half jaar na. Het is echt mooi en fijn om dit allemaal te beleven." Het paardenevenement wordt mogelijk gemaakt door de Lions Serviceclub Borsele. Zij werken hiervoor samen met manege Paardoes uit Vlissingen. Die manege zet zich in voor mensen met een beperking.

Deel dit artikel:

Reageren