Burgemeester sluit trailerhellingen na speedbootdrama Zoutelande

Trailerhelling bij Zoutelande
Trailerhelling bij Zoutelande © Omroep Zeeland
Een trailerhelling is een strandvak dat is aangewezen als plek waar vaartuigen te water gelaten kunnen worden gelaten. Vooral bij eb is de kans te groot dat zwemmers buiten de paalhoofden in botsing komen met de boten die van de Zoutelandse trailerhellingen komen, vindt de gemeente. In de gemeente Veere is de trailerhelling bij strandpaviljoen Scheldezicht (Westkapelle) nu de enige plek met een helling.

Dodelijk ongeluk

Dinsdag kwam een 15-jarig meisje er voor de kust van Zoutelande om het leven bij een botsing tussen een speedboot en een rubberboot. "Na zo'n ongeluk ga je met iedereen rond de tafel zitten om naar het hele gebied te kijken", zegt burgemeester Rob van der Zwaag. "We hebben aan de SSV gevraagd: 'Welke maatregelen zouden bijdragen aan de veiligheid van het hele gebied?' Daar is dit een van de mogelijke oplossingen van."
Naar eigen zeggen heeft de gemeente geen invloed op de regels voor zwemmers en vaartuigen buiten de paalhoofden. Wel kan ze het vaarverkeer in dit gebied proberen te beïnvloeden door de trailerhellingen op het strand op te heffen. "Natuurlijk varen daar ook bootjes die niet gelanceerd zijn in onze gemeente", zegt Van der Zwaag.
Mensen die getuige waren van het dodelijke ongeluk, kunnen naar Slachtofferhulp bellen.
Mensen die getuige waren van het dodelijke ongeluk, kunnen naar Slachtofferhulp bellen. © Omroep Zeeland

Ondersteuning van de familie

Tijdens de loop van het politieonderzoek kan de gemeente nog geen uitspraken doen over dit ongeluk. Wel vertelde de burgemeester dat hij dinsdag tot het begin van de avond bij de familie van het slachtoffer is gebleven. "Om ze te ondersteunen, om medeleven te tonen. En er moeten ook wat praktische zaken geregeld worden, terwijl die mensen heel wat anders aan hun hoofd hebben. Die hebben een dierbare verloren. Je probeert ze dan samen met de politie zo goed mogelijk te ondersteunen."
Burgemeester Van der Zwaag vertelt over het dodelijk ongeluk en de maatregel die de gemeente heeft genomen

Lees ook:

<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>