Omleidingen afgesloten Westkade zorgen voor lekke banden en kapotte spiegels

Omleidingsweg Sas kapot
Al dat verkeer op de smalle Poeldijkstraat resulteert in diepe gaten langs de weg en in een verzakte wegberm, Automobilisten moeten door de smalle wegen uitwijken naar de wegberm als er een tegenligger nadert. "Sommige automobilisten klappen hun spiegels in, maar ik heb het al wel honderd keer zien gebeuren dat automobilisten met hun spiegels tegen elkaar klappen", vertelt een inwoner van de Vrijestraat. "Ook komt het nog wel eens voor dat banden klappen door de scherpe randen van de weg."
Automobilist moet uitwijken naar de berm.
Automobilist moet uitwijken naar de berm. © Omroep Zeeland
De gemeente Assenede heeft vanochtend de gaten langs de Vrijestraat opgevuld met nieuwe grond. Om dat voor elkaar te krijgen, sloot zij de omleidingsweg de hele dag af voor verkeer. Ondanks dat, zetten sommige automobilisten de hekken aan de kant waardoor er toch verkeer over de Vrijestraat reed.
Inwoners van Sas van Gent zijn boos. "Belachelijk", roept een voorbijrijdende automobilist. "Ik ben het kotsbeu dat wij de dupe zijn van de werkzaamheden aan de Westkade! Als er zo een situatie in Terneuzen zou zijn gebeurd, dan zou het veel eerder opgelost zijn, dat weet ik zeker."

Lees ook: