Kustmarathon in miniatuur onthuld

MIDDELBURG - Verrassing Voor het bestuur van MarathonZeeland was de mini kustmarathon een grote verrassing. Volgens Mini Mundi is de kustmarathon een gevestigde naam in Nederland en een erg groot evenement voor Zeeland. Daarom mogen de kleine mannen en vrouwen die door het zand ploegen niet ontbreken in Mini Mundi, zegt het park.
Voorbereiding De marathonmeeting is voor de deelnemers een moment om de puntjes op de i te zetten in de aanloop naar de zwaarste marathon van Nederland. Ze krijgen tips over de juiste voeding tijdens het lopen, de beste kleding, maar ook tips voor het afzetten en ophalen.
Kustmarathon De kustmarathon wordt 2 oktober gelopen. De start is in Burgh-Haamstede en de finish in Zoutelande. De marathon wordt de zwaarste genoemd omdat een groot deel van het parkoers over het strand en door de duinen loopt.
Evenement Het evenement beperkt zich niet tot de kustmarathon: op vrijdag 1 oktober, een dag voor de marathon, wordt de ladiesrun gelopen en op de zondag mogen 2750 wandelaars dezelfde route wandelen. Voor alle tochten waren alle inschrijvingsbewijzen binnen een paar uur weg.