Oostkapelle/Domburg accepteert punten in mindering en boete KNVB

Oostkapelle / Domburg protesteert bij arbiter Felix in het duel tegen Nieuwenhoorn
Oostkapelle / Domburg protesteert bij arbiter Felix in het duel tegen Nieuwenhoorn © Arthur Aerssens
Op zaterdag 7 december werd het duel tussen Oostkapelle/Domburg en koploper Nieuwenhoorn gestaakt bij een 1-4 stand in het voordeel van Nieuwenhoorn. Met nog achttien minuten op de klok werd de wedstrijd definitief stilgelegd.
Volgens de uitspraak van de KNVB ligt de schuld bij Oostkapelle/Domburg. "Vanwege de voortdurende kritiek op scheidsrechter Felix en een gebrek aan discipline van onze spelers in het veld", zegt voorzitter Ad Coppoolse van de Walcherse club.
"Wij vinden dat er inhoudelijk wel wat commentaar op het vonnis is", zegt Coppoolse. "Maar we accepteren de straf en gaan niet in beroep. We willen het zo snel mogelijk achter ons laten."
Door de uitspraak van de KNVB zakt Oostkapelle/Domburg van de tweede naar de derde plaats in de stand. Serooskerke is de nieuwe nummer twee in de 2e klasse E.
De KNVB heeft het restant van de gestaakte wedstrijd gepland voor zaterdag 29 februari. Als het aan Oostkapelle/Domburg ligt, wordt er niet meer gespeeld. "We hebben voorgesteld aan de KNVB. We hebben het ook aan Nieuwenhoorn voorgelegd en die zijn akkoord", aldus Coppoolse.