Hoek streeft naar nacompetitie in tweede seizoenshelft

Hoek hervat morgen de competitie in de Derde Divisie tegen laagvlieger VVOG uit Harderwijk. Trainer Lieven Gevaert hoopt dat zijn ploeg via een plek in de top vier zich alsnog kan plaatsen voor de nacompetitie.

Rik Impens is op weg naar de 2-0 tegen Ajax (foto: P.Maljaars)

"Sparta Nijkerk staat mijlenver van ons, maar de marge met de top vier is bespeelbaar, denk ik", zegt de Belgische oefenmeester. Hoek staat nu op de zesde plaats en de achterstand op Harkemase Boys, dat nu vierde staat, is vier punten.

Derde Divisie A

stand
1. Sparta Nijkerk 15-42
2. DVS'33 15-32
3. ODIN'59 15-31
4. Harkemase Boys 15-29
5. FC Lisse 16-27
6. Hoek 15-25

Hoek kende een korte onderbreking vanwege de feestdagen, maar de winterstop zit er alweer op. "Ik ben tevreden over de trainingen, de oefenwedstrijd en de individuele trainingen van de spelers in aanloop naar de tweede competitiehelft", zegt Gevaert.

"Het is nu zaak om zo veel mogelijk wedstrijden te winnen. Het streven is om de nacompetitie te halen."

Kyle Doesburg

Gevaert verwacht niet dat Kyle Doesburg, overgekomen van SteDoCo, speelgerechtigd is. "Daar moeten we een beetje geluk bij hebben, maar ik denk niet dat hij al mag spelen."

Doesburg is de enige aanwinst voor Hoek voor de tweede competitiehelft. "Als er geen uitgaande spelers zijn, verwacht ik ook geen nieuwe spelers meer", aldus Gevaert.

Hoek kan geen beroep doen op de geblesseerden Gert-Jan van Leiden, Sven Mbikulu en Erwin Franse. Over de inzetbaarheid van Abdoe Abdenbi, die ziek is geweest, wordt vrijdag een beslissing genomen.

Hoek-VVOG begint morgen om 14.30 uur op Sportpark Denoek. Het wedstrijdverloop is te volgen via Twitter @omroepzldsport en Teletekst. Beelden van de wedstrijd zijn zondag te zien op TV in Omroep Zeeland Sport (18.10 uur).

Meer over dit onderwerp:
voetbal HSV Hoek VVOG Lieven Gevaert
Deel dit artikel:

Reageren