Leerlingen in Westkapelle trekken tegels uit hun schoolplein

Leerlingen van basisschool De Lichtboei in Westkapelle hebben vanmiddag tegels uit hun schoolplein getrokken. Dat deden zij in het kader van Operatie Steenbreek. Twee tegels zijn vervangen voor plantjes.

Het planten van de plantjes is onderdeel van Operatie Steenbreek, een project van de gemeente Veere en Terra Maris, het museum voor natuur en landschap uit Oostkapelle. Bij de campagne worden ook gastlessen aangeboden aan scholen uit de gemeente Veere om de leerlingen uit te leggen waarom schoolpleinen en tuinen meer groen en minder stenen nodig hebben. Vandaag ging die campagne van start.

Klimaatverandering

De gastlessen zijn bedoeld om leerlingen beter te laten omgaan met extreme weersomstandigheden zoals we die de laatste jaren steeds vaker meemaken. "Ik wil ze graag laten zien dat het behouden van zoet water erg belangrijk is", legt gastdocent Marijke Pool uit. Door meer ruimte voor groen te maken, wordt het eenvoudiger om zoet water op te slaan. En dat is belangrijk, zegt Pool: "De afgelopen twee zomers hebben we echt wel problemen gehad met droogte, helemaal hier op Walcheren."

Leerlingen in Westkapelle trekken tegels uit hun schoolplein (foto: Omroep Zeeland)

Operatie Steenbreek werd vanmiddag afgetrapt door wethouder Marcel Steketee van de gemeente Veere. Hij beseft dat er nog veel werk te verzetten is om zijn gemeente groener te krijgen. Dat ziet Steketee ook als hij naar zijn eigen tuin kijk: "Die is ook deels versteend, dat geef ik eerlijk toe. Dat krijg ik op werk ook regelmatig mee: wat doe je zelf met je achtertuin. Zit veel groen, maar ook een deel stenen."

Als het aan de gemeente Veere en Terra Maris ligt, worden er dit jaar er nog veel meer schoolpleinen -en tuinen- vergroend.

Meer over dit onderwerp:
Westkapelle Operatie Steenbreek
Deel dit artikel:

Reageren