Alle dertien gedumpte hangbuikzwijntjes zijn geadopteerd

Alle dertien hangbuikzwijntjes die woensdag in Koewacht waren gedumpt zijn geadopteerd. Jonas Bouwens van opvanglocatie Het Koninklijke Bos in Stekene is stomverbaasd. "Ik werd aan de lopende band gebeld! Het is mooi om te zien dat zoveel mensen begaan zijn met de varkentjes."

De zwijntjes werden gedumpt in een weiland bij Koewacht (foto: Omroep Zeeland)

De varkens werden gedumpt in een weiland bij Koewacht, tegen de grens met België. Omwonenden belden verschillende instanties om ze te komen ophalen, maar niemand kwam. Tot Jonas Bouwens hoorde van de hangbuikzwijntjes. "Mijn dierenhart kon het niet verdragen ze langs de weg te laten staan, waar ze het risico liepen om te worden aangereden."

In twee dagen weg

Een eerste poging om de beestjes te vangen donderdag mislukte, maar vrijdag lukte het wel de varkens te vangen. Bouwens had gedacht dat het een maand of twee zou duren voordat ze allemaal een nieuw gezin zouden hebben. Dat bleken twee dagen. "Mensen hebben erover gelezen of het voorbij zien komen in de media. Het ging daardoor heel hard en dat is fijn voor de varkens."

Werknemers van Het Koninklijke Bos proberen de zwijntjes de trailer in te lokken. (foto: omroep zeeland)

En de zwijntjes zelf mogen lekker bijkomen. Degenen die niet direct zijn opgehaald liggen in een warme stal, met veel stro. "Kunnen ze zich lekker ingraven", aldus Bouwens. "En elke paar uur krijgen ze wat te eten. Het was nogal een avontuur voor ze!"

Meer over dit onderwerp:
Koewacht hangbuikzwijntjes geadopteerd
Deel dit artikel:

Reageren