Shirin van Anrooij Nederlands kampioen veldrijden bij junioren

Shirin van Anrooij vertelt opgelucht te zijn na haar zege tijdens het NK
Shirin van Anrooij komt juichend over de streep in Rucphen
Shirin van Anrooij komt juichend over de streep in Rucphen © Corrado Francke
De strijd om de nationale titel werd, zoals de laatste jaren, vooral een strijd tussen Van Anrooij en Pieterse. In 2018 was Van Anrooij de beste van de twee bij de nieuwelingen. Vorig jaar wist Pieterse bij de junioren te winnen. Ook vandaag ging Van Anrooij met Pieterse aan kop. In ronde drie maakte Van Anrooij een foutje bij de balken en kwam ten val.
Die val herstelde Van Anrooij al snel in de ronde daarna. Ze reed weg bij Pieterse en kwam uiteindelijk alleen aan bij de finishstreep.
<p>De hele dag komen er nog Zeeuwen in actie bij het Nederlands kampioenschap in Rucphen. Hier een overzicht:</p><p><strong>Junioren (mannen) - 11.15 uur</strong></p><p>Mike Deutekom (Goes) werd 27e.<br> Joran Wiskerke ('s-Heer Hendrikskinderen) haalde de finish niet.</p><p><strong>Beloften (vrouwen) -12.30 uur</strong></p><p>Aimée Schoe (Vrouwenpolder) werd 24e.</p><p><strong>Beloften (mannen) - 13.45 uur</strong></p><p>Tim van Dijke (Colijnsplaat) werd 6e.<br> Mick van Dijke (Colijnsplaat) werd 7e.<br> Joppe de Vries (Wilhelminadorp) werd 17e.</p><p><strong>Senioren (vrouwen) - 15.15 uur</strong></p><p>Lindy van Anrooij (Kapelle) werd 8e.<br> Didi de Vries (Wilhelminadorp) werd 18e.</p>

Lees ook: