Ongenaakbare Minnaard pakt zege in eindklassement ATB-competitie

Marco Minnaard is de winnaar gewonnen van het eindklassement in de Zeeuwse ATB-competitie. Minnaard startte in acht van de tien wedstrijden en won ze alle acht. Bij de slotrit in Kruiningen hield hij aan de meet meer dan twee minuten over op Thijmen van de Vrede uit Goes.

Ongenaakbare Minnaard pakt zege in eindklassement ATB-competitie (foto: Omroep Zeeland)

Tot halverwege kon Van de Vrede gisteren op het Den Inkel-parcours in Kruiningen bij Minnaard in het wiel blijven, maar moest de oud-profwielrenner na een splijtende demarrage laten gaan. Van de Vrede streed daarna met de Belg Joey de Decker om plek twee. Van de Vrede won dat duel en werd tweede met tien seconden voorsprong.

In het eindklassement moest Van de Vrede het wel afleggen tegen De Decker. De Belg eindigde achter Minnaard als tweede. Van de Vrede pakte het brons. Voor een klassering in het klassement moet je zeven van de tien wedstrijden rijden.

Vrouwen

Bij de vrouwen was er maar één deelnemer die in aanmerking kwam voor het klassement. Dat was Anne van de Swaluw uit Kwadendamme. Zij won vier keer een ATB-wedstrijd dit seizoen.

Deel dit artikel:

Reageren