Tholen haalt schouders op over 'drugsbus'

Inwoners van Tholen vinden een drugsbusje blijkbaar de gewoonste zaak van de wereld. Een verdacht voertuig met vaten aan boord en een gasmasker achter de voorruit leverde bijna geen meldingen op. Het busje, dat als test was neergezet door de politie, wordt daarom komende tijd ingezet om voorlichting te geven.

Geen tips voor 'drugsbus' in de gemeente Tholen (foto: Politie / Instagram)

De politie parkeerde het busje de afgelopen tijd in de wijken om zo de alertheid en meldingsbereidheid van de inwoners te testen. "Helaas hebben wij bijna geen meldingen van u mogen ontvangen over dit verdachte voertuig", zo schrijven de wijkagenten Tholen-Steenbergen op Instagram.

Geurkaarten

In de strijd tegen drugscriminaliteit gaat de politie donderdag in de gemeente Tholen voorlichting geven vanuit de 'drugsbus'. "We vertellen onder andere op welke manier mensen kunnen melden, waar ze op moeten letten en ook kunnen mensen middels speciale geurkaarten de karakteristieke geur van een XTC-lab ruiken", zo zegt de politie.

De drugsbus staat vanaf 14.00 uur bij het Terreplein in Tholen, vanaf 15.30 uur bij de Schoolstraat in Sint Philipsland, vanaf 17.00 uur bij de Spuistraat in Sint-Annaland en vanaf 19.00 uur op de Markt in Sint-Maartensdijk. Op elke locatie blijft het busje circa drie kwartier staan.

Meer over dit onderwerp:
Tholen politie drugs drugsbus
Deel dit artikel:

Reageren