Er is weer geld voor het sociaal platform Middelburgers.nl

De website Middelburgers.nl is gered. De gemeente heeft weer geld vrij kunnen maken om de site van de Stichting Welzijn Middelburg te financieren. Nog deze week gaat de site weer online, nadat hij eind vorige week offline werd gehaald.

(foto: Omroep Zeeland)

Wethouder Carla Doorn: "Er zijn gesprekken geweest met onder meer de Stichting Welzijn Middelburg en de gemeente. Er is geld en het is nu slechts kwestie van een formaliteit en een klap en de site kan weer in de lucht." Wanneer is nog niet helemaal duidelijk, maar deze week moet haalbaar zijn volgens de wethouder.

Op zoek naar geld

Volgens de wethouder bleek aan het eind van het vorig jaar dat het benodigde geld er niet was. "Ook Middelburg heeft het financieel zwaar en we waren op zoek naar geld. De website had in eerste instantie geen prioriteit, maar dat bleek dus een verkeerde inschatting," zegt Doorn. Ook de feestdagen die zich toen aandienden zorgden er voor dat er per 1 januari geen oplossing gevonden kon worden.

Zorg en welzijn

De site Middelburgers.nl is in beheer van de Stichting Welzijn Middelburg die er onder meer voor zorgt dat Middelburgers informatie kunnen vinden over zorg, welzijn en activiteiten in de wijk. Reden dat de website uit de lucht is gehaald, is dat de gemeente Middelburg geen geld, 40- tot 50- duizend euro, meer voor de site kon vinden.

Op Facebookpagina van Middelburgers.nl 10 januari 2020:

Middelburgers.nl offline

Vlak voor de kerstdagen heeft de gemeente Middelburg besloten om het burgerplatform Middelburgers.nl geen financiële ondersteuning meer te bieden, ongeacht een positieve evaluatie in November 2019. Dit heeft niet alleen gevolgen voor het burgerplatform Middelburgers.nl, maar ook voor de wijk- en dorpsplatform. Deze maken, net zoals Middelburgers.nl, deel uit van de beleidsnota Participeren, Doen & Leren. Dit betekent dat al deze platforms voor onbepaalde tijd op zwart gaan. We betreuren dit besluit! Na 8 maanden een burgerplatform offline moeten halen is niet alleen een gebrek aan visie maar ook zonde van tijd en geld, zeker gezien de mogelijkheden en de functie van het platform binnen de Middelburgse gemeenschap! We houden u op de hoogte via deze pagina!

Deel dit artikel:

Reageren