Goedemorgen! Drugsbus, burgemeesterszoektocht en website op zwart

Goedemorgen! Het is dinsdag 14 januari. Hieronder praten we je bij over het nieuws van vandaag.

De gemeenteraad van Kapelle heeft gisteravond gepraat met commissaris van de Koning Han Polman over hun zoektocht naar een burgemeester. In die gemeente zijn ze al twee jaar -tevergeefs- op zoek naar een nieuwe burgemeester. En nu vertrekt waarnemend burgemeester Huub Hieltjes ook nog eens. Als het aan de gemeenteraad ligt, dan komt er een nieuwe waarnemende burgemeester.

Lees verder: Politiek Kapelle wil rust en gaat voor interim-burgemeester

(foto: Omroep Zeeland)

Inwoners van Tholen vinden een drugsbusje blijkbaar de gewoonste zaak van de wereld. Een verdacht voertuig met vaten aan boord en een gasmasker achter de voorruit leverde bijna geen meldingen op. Het busje, dat als test was neergezet door de politie, wordt daarom komende tijd ingezet om voorlichting te geven.

Geen tips voor 'drugsbus' in de gemeente Tholen (foto: Politie / Instagram)

Afgelopen weekend ging het Zeeuwse zorgplatform middelburgers.nl plots op zwart. Reden: geldgebrek. Maar als het aan de Middelburgse wethouder Carla Doorn ligt, gaat de website waar Middelburgers informatie kunnen vinden over onder andere zorg en activiteiten snel weer op de site terecht.

Lees verder: Er is weer geld voor het zorgplatform Middelburgers.nl

Website middelburgers.nl op zwart door gebrek aan geld (foto: Omroep Zeeland)

In Terneuzen moesten de inwoners van de Nicolaas Beetstraat nog bijkomen van de schietpartij in de nacht van zondag op maandag. Verschillende bewoners dachten dat het vuurwerk was. Toen onze verslaggever gisteren door de straat liep, vond ze de kogelhulzen nog op straat.

De Westerschelde bij Waarde (foto: Ria Overbeeke)

Het weer:

Het wordt een tamelijk gure dag met vanochtend perioden met regen, maar nog niet al teveel wind. Vanmiddag is het wat droger, later vanmiddag en vanavond neemt de kans op regen weer toe. En ook de wind: dat wordt windkracht 6 tot 8, met kans op zware windstoten. De temperatuur stijgt naar 10 a 11 graden.

Meer over dit onderwerp:
Zeeland wordt wakker ZWW
Deel dit artikel:

Reageren