Lees terug: twee verdachten overval Hrieps voor de rechter

Twee mannen die verdacht worden van betrokkenheid bij de Hrieps-overval staan opnieuw voor de rechtbank. Het gaat om een 24-jarige Vlissinger en een 22-jarige Goesenaar. Het gaat weer om een inleidende zitting. Een inhoudelijke behandeling in deze zaak is nog ver weg.

Rechtbank in Middelburg (foto: ANP)

De twee mannen waren de eersten die tijdens zo'n inleidende zitting voor de rechtbank kwamen. Dat was begin november. Omdat verdachten in voorarrest iedere drie maanden hun rechters moeten zien is er nu weer zo'n zitting gepland. Dan wordt gekeken of de verdachten in voorarrest moeten blijven en of er nog onderzoekswensen zijn voor er inhoudelijk naar de zaak wordt gekeken.

Verslaggever Simone Vogel volgt de zaak en doet verslag via twitter

Tijdens de vorige zitting van deze verdachten hekelden de advocaten van de verdachten het feit dat ze nog amper over processtukken konden beschikken. Inmiddels heeft het Openbaar Ministerie die wel verstrekt. Tijdens de vorige zitting bleek dat het Openbaar Ministerie denkt dat deze twee mannen te maken hebben gehad met de vluchtauto's die zijn gebruikt bij de overval.

Er zijn twaalf verdachten in de Hrieps-zaak die volgens het Openbaar Ministerie op diverse manieren bij de overval betrokken zijn. Vijf van hen zitten in voorarrest.

Druk bezocht

De zittingen in de rechtbank worden tot nu toe druk bezocht door de organisatie van Hrieps. Tussen de tien en twintig man volgt de zaak op de voet. Bij de vorige twee zittingen applaudisseerden ze aan het eind nadat het voorarrest van de verdachten werd verlengd.

De overval

De overval gebeurt net nadat de 25ste editie van festival Hrieps is afgelopen. 7.500 bezoekers hebben heel de dag contant betaald op het festivalterrein. De opbrengst wordt naar het ouderlijk huis van organisator Hugo Kramer gebracht. Rond kwart over 3 's nachts dringen drie gemaskerde mannen het huis binnen en ze gaan er met de dagopbrengst van door. De organisatie schat dat het om een half miljoen euro gaat.

Meer over dit onderwerp:
rechtbank overval Hrieps
Deel dit artikel:

Reageren