Lesley Pattinama-Kerkhove door naar tweede kwalificatieronde Australian Open

Tennisster Lesley Pattinama-Kerkhove uit Zierikzee is door naar de tweede kwalificatieronde van de Australian Open. Ze won in twee sets van de Spaanse Eva Guarrero Alvaes. "Ik ben superblij dat ik deze wedstrijd heb gewonnen."

Lesley Kerkhove tijdens een toernooi in 2019 (archief) (foto: ANP)

Pattinama-Kerkhove won de eerste set overtuigend met 6-1 en werkte in de tweede set een achterstand weg. In de tiebreak greep ze alsnog de set en de winst met 7-6 (5).

De wedstrijd stond eigenlijk gepland voor 10.00 uur plaatselijke tijd, maar werd drie uur uitgesteld vanwege de slechte luchtkwaliteit door de bosbranden. "Het was toen eigenlijk nog steeds slecht, je kon het ook goed ruiken buiten", zegt Pattinama-Kerkhove. Zelf had ze weinig last van de rook en de warmte. "Ik was daar niet mee bezig en gefocust op de wedstrijd", zegt ze. "Ik voelde alleen dat ik een beetje een droge keel had."

Barbara Haas

In de tweede kwalificatieronde neemt ze het morgen op tegen de Oostenrijkse Barbara Haas, die op de 143e plek van de wereldranglijst staat. Pattinama-Kerkhove staat op nummer 166. "Pittige tegenstander", zegt Pattinama-Kerkhove over Haas, waar ze al eerder een wedstrijd tegen speelde. Toen won ze. "Ik ga extreem m'n best doen en hopelijk valt het mijn kant op."

De Zierikzeese moet nog twee rondes in het kwalificatietoernooi overleven om zich daadwerkelijk te kwalificeren voor het eerste Grand Slam-toernooi van dit jaar. Vorig jaar lukte dat niet, toen moest Pattinama-Kerkhove na de eerste kwalificatieronde naar huis.

Deel dit artikel:

Reageren