Zeeuwse Ridders publiekslieveling filmfestival

VLISSINGEN - De documentaire schetst een beeld van de Zeeuwse Ringrijdersvereniging die dit jaar zestig jaar bestaat.
Later dit jaar zent Omroep Zeeland Zeeuwse Ridders uit.
42.00 bezoekers Het festival heeft ruim 42.000 bezoekers getrokken. Dat is iets minder dan vorig jaar, maar toen ging kaskraker De Storm in premiere.
Submarino wint film- en literatuurprijs De film Submarino van regisseur Thomas Vinterberg is vrijdagavond verkozen tot beste boekverfilming van festival Film by the Sea 2010. De 'Film en Literature Award' bestaat uit een beeld en een geldprijs van 5000 euro.
Juryvoorzitter Rinus Ferdinandusse zei dat het verhaal over verslaving ervoor zorgde dat de jury aan de film verslaafd raakte.
The Lifetime Achievement Award The Lifetime Achievement Award ging naar de Franse scenarist en acteur Jean-Claude Carrière (1931). De Fransman heeft de scenario's geschreven voor onder andere bekende films als 'Belle de Jour( 1967) en Die Blechtrommel (1979).
Volgens de organisatie van het filmfestival heeft Carrière een indrukwekkende, omvangrijke en veelzijdige bijdrage geleverd aan de cinema.
PZC-Award De publieksprijs ging naar de de film Precious. De film gaat over Precious Jones. Een zestienjarig Afro-Amerikaans meisje geboren in Harlem die moet zien te overleven in een keiharde omgeving. Volgens lezers van de PZC is deze film de beste literatuurverfilming van het afgelopen seizoen 2009-2010.
De twaalfde editie van Film by the Sea loopt nog tot en met zondag.
Veel méér over Film by the Sea op de speciale FbtS-website van Omroep Zeeland.