Spoortunnel Goes eerder af: dit voorjaar al in gebruik

De spooronderdoorgang naast het station in Goes kan dit voorjaar al in gebruik worden genomen. Dat meldt de gemeente Goes. De ingebruikname staat gepland voor april, terwijl er eerder nog van uitgegaan werd dat de tunnel deze zomer klaar zou zijn.

Animatie spooronderdoorgang Van Hertumweg (foto: Gemeente Goes )

Voor het zover is, moet er nog wel gewerkt worden aan de tunnel en aan de rotondes aan weerszijden van de tunnel gewerkt. Dit leidt tot wegafsluitingen en verkeershinder.

Nieuwe rotondes

Aannemer BAM Infra zorgt de komende maanden voor de aansluiting op het Goese wegennet. Het bedrijf is gestart met de aanleg van twee nieuwe rotondes aan beide zijden van de spooronderdoorgang. Het Kompasplein komt bij het Stadskantoor en het Hartmanplein aan de zuidzijde van het spoor. De Terwellegang, nieuwe weg onder het spoor door, sluit straks via deze rotondes aan op de bestaande wegen.

De rotondes worden door de aanleg twee weekenden volledig afgesloten om de rotondes aan te sluiten op het Goese wegennet.

Gebruikmaken van nieuwe onderdoorgang

In maart vernieuwt BAM Infra het Poelplein en sluit deze aan op het Hartmanplein. In april wordt het Kompasplein aangesloten op de onderdoorgang en dan kan iedereen gebruikmaken van de nieuwe tunnel.

In de tussentijd werkt aannemer Gebr. De Koning aan de afwerking van de spooronderdoorgang. De komende maanden worden de wanden afgewerkt, hekwerken aangebracht, het fiets- en voetpad bestraat, de rijbaan geasfalteerd en komt er verlichting.

Geluidsschermen

Deze week start de aanleg van het geluidsscherm van het NS-station tot de Spoorovergang Van Hertumweg. Met ingang van vandaag kunnen reizigers aan de voorzijde station alleen via de hoofdingang op de perrons komen. De ingang bij het busstation is daar tot eind maart afgesloten. De liften blijven wel toegankelijk en ook de ingang aan de achterzijde, bij het Calvijn College, blijft open.

Zodra de nieuwe weg met de spooronderdoorgang open is, gaat de spooroverweg Van Hertumweg dicht en worden hier ook geluidsschermen geplaatst. Ook wordt de omgeving van de spooronderdoorgang dan aangepakt. Zo worden het Zuidplein achter het station en het bussenplein aan de voorkant heringericht.

Lees ook:

Deel dit artikel:

Reageren