25-jarige moet zes jaar de cel in voor verkrachting en afpersen met naaktfoto's

Een 25-jarige man uit Den Haag moet zes jaar de cel in voor het chanteren en afpersen van tien jonge vrouwen met naaktfoto's. Ook heeft hij twee van hen verkracht. De zaak kwam aan het licht toen een Vlissingse vrouw aangifte deed.

Naaktfoto (foto: ANP)

Volgens de rechter ging hij bij het afpersen zeer berekenend en lafhartig te werk. Via een datingsite bouwde hij contact op met zijn slachtoffers. Nadat hij om pikante foto's had gevraagd, dreigde hij om die foto's publiek te maken, tenzij de vrouwen deden wat hij vroeg. Twee van hen zouden tegen hun zin in seks met hem hebben gehad, om publicatie te voorkomen.

Macht en seks

Dat gebeurde allemaal in 2018 Volgens het OM ging het de man niet zozeer om geld - hij ontfutselde een paar duizend euro - maar mogelijk om macht en seks. De rechter acht de man volledig toerekeningsvatbaar. "Uit het psychologisch onderzoek blijkt dat hij gemiddelde intelligent is maar weinig oog en interesse heeft voor het welzijn van anderen."

Wel is de straf lager dan de zeven jaar die de officier van justitie eiste, omdat zij uitging van meer strafbare feiten dan de rechtbank bewezen acht.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
rechtbank verkrachting naaktfoto's
Deel dit artikel:

Reageren