Overleden dj Kauffman herdacht met stampende house

Dj Ronnie Kauffman is herdacht in de Lasloods in Vlissingen. De Zeeuw overleed zaterdag na complicaties na een hartoperatie. Hij zette de dance en techno in Zeeland op de kaart. Vrienden, familie en fans kwamen samen om hem te eren.

"Er zijn ook mensen bij die twintig jaar ouder zijn dan ik", aldus Louk Peperkamp (30), beheerder van de Lasloods en organisator van vele technofeesten. "Zij kennen Ronnie nog van zijn begindagen. Het is mooi om te zien dat we hier allemaal samen zijn."

Zes dj's spraken kort over Ronnie. Wat vooral naar voren komt? Hij was iemand met humor, die heel erg open was en liefde had voor de muziek. Dat onderschrijft Peperkamp ook. "Jonge jongens mochten altijd bij hem komen draaien. Dan gaf hij ze een plek om te leren."

Dj Ronnie Kauffman is herdacht met house in de Lasloods (foto: Omroep Zeeland)

Ronnie Kauffman werkte jarenlang bij licht- en geluidsbedrijf Fix en maakte vanaf begin jaren '90 naam als dj. Hij zette de dance en techno in Zeeland op de kaart. De laatste jaren van zijn leven woonde hij in Rotterdam, maar hij kwam nog vaak terug naar Zeeland om te draaien. Kauffman overleed op zaterdag 11 januari na complicaties na een hartoperatie.

Meer over dit onderwerp:
Vlissingen techno Ronnie Kauffman dj house
Deel dit artikel:

Reageren