In de rij voor een nieuw carnavalskostuum in Paerehat

In de rij voor een nieuw carnavalskostuum in Paerehat
In de rij voor een nieuw carnavalskostuum in Paerehat © Omroep Zeeland
Een carnavalsoutfit scoren; je kunt niet vroeg genoeg beginnen
"Het is een soort uitwisseling. Je kunt dit jaar kleding aanschaffen en dan volgend jaar weer inleveren", vertelt organisator Marion Steenbakker. Ieder jaar ontvangt Steenbakker vuilniszakken vol met kostuums. "Er komen vooral veel prinsessenjurken, piratenoutsfits, indianenkostuums en brandweermanpakken binnen", zegt Steenbakker. "Alle ingeleverde kleding is voorzien van een label met nummer en prijs, zodat we weten bij wie het hoort."
De koopjesjagers stonden al te popelen om hun carnavalsoutfit in te slaan
Toen de beurs vanmiddag 14.30 uur open ging, stonden de eerste koopjesjagers al klaar om hun slag te slaan. "Dan heb ik het maar alvast in huis en ik vind het gewoon heel leuk om carnavalskleren te passen", zegt de 11-jarige Jay Oudshoorn. Ook Amber Joosen staat in de rekken te graaien: "Ik dacht als er iets bijhangt, dan moet ik op tijd zijn anders zijn de leukste dingen al weg."
Toch is er nog genoeg tijd om een carnavalsoutfit te kopen. Zowel vanavond als morgenochtend is de beurs nog open. De overgebleven kleding en opbrengst kan volgende week vrijdag worden opgehaald. Gebeurt dit niet, dan gaat het naar het goede doel.

Lees ook: