In de rij voor een nieuw carnavalskostuum in Paerehat

Over een maand verandert 's-Heerenhoek weer in Paerehat, maar daar willen ze in het dorpshuis niet op wachten. Daar hangt het nu al vol met tweedehands carnavalskleding tijdens de jaarlijkse carnavalskledingbeurs.

"Het is een soort uitwisseling. Je kunt dit jaar kleding aanschaffen en dan volgend jaar weer inleveren", vertelt organisator Marion Steenbakker. Ieder jaar ontvangt Steenbakker vuilniszakken vol met kostuums. "Er komen vooral veel prinsessenjurken, piratenoutsfits, indianenkostuums en brandweermanpakken binnen", zegt Steenbakker. "Alle ingeleverde kleding is voorzien van een label met nummer en prijs, zodat we weten bij wie het hoort."

De koopjesjagers stonden al te popelen om hun carnavalsoutfit in te slaan

Toen de beurs vanmiddag 14.30 uur open ging, stonden de eerste koopjesjagers al klaar om hun slag te slaan. "Dan heb ik het maar alvast in huis en ik vind het gewoon heel leuk om carnavalskleren te passen", zegt de 11-jarige Jay Oudshoorn. Ook Amber Joosen staat in de rekken te graaien: "Ik dacht als er iets bijhangt, dan moet ik op tijd zijn anders zijn de leukste dingen al weg."

Toch is er nog genoeg tijd om een carnavalsoutfit te kopen. Zowel vanavond als morgenochtend is de beurs nog open. De overgebleven kleding en opbrengst kan volgende week vrijdag worden opgehaald. Gebeurt dit niet, dan gaat het naar het goede doel.

Lees ook:

Reageren