Top Arnemuiden zakt na nederlaag naar middenmoot

Top Arnemuiden zakt na nederlaag naar middenmoot © Omroep Zeeland
Bekijk de samenvatting van TOP-Nieuwerkerk: 26-31
Na de winst vorige week tegen FIKS hoopte het publiek in Arnemuiden dat TOP de punten weer thuis zal houden. Na een snelle openingstreffer van Jurgen Janse weet tegenstander Nieuwerkerk twee keer te scoren. De 1-2 is tevens het enige moment dat de bezoekers verder in de eerste helft op voorsprng komen. TOP loopt van 4-2 uit naar een marge van vier verschil als aanvoerder Jeanine Marijs voor de 12-8 zorgt. Daarna blijft de marge steeds twee tot drie.

Strafworp

Bij een 16-14 voorsprong mist diezelfde Marijs een strafworp. Hierna weet TOP niet meer te scoren in de eerste helft. Nieuwerkerk profiteert en scoort vlak voor het rustsignaal zelfs de gelijkmaker. 16-16 is dan ook de ruststand.
Coach Edwin Coppoolse vindt nederlaag TOP Arnemuiden verdiend, maar onnodig
In de tweede helft gaat het de eerste minuten gelijk op. Nieuwerkerk heeft wel het initiatief en blijft steeds op voorsprong komen in score. TOP mist vervolgens teveel schoten, terwijl de bezoekers dat niet doen. Door een time out te nemen hoopt coach Edwin Coppoolse de scherpte terug te brengen bij de thuisploeg.

Middenmoot

TOP Arnemuiden mist steeds vaker de korf, terwijl Nieuwerkerk blijft scoren. De bezoekers lopen uiteindelijk weg naar een enigszins geflatteerde 26-31 overwinning.
Aanvoerder Jeanine Marijs ziet TOP te veel schoten missen
Door de nederlaag zakt TOP naar de middenmoot. De Arnemuidse ploeg heeft nu negen punten uit acht wedstrijden. Volgende week gaat TOP op bezoek bij Avanti uit Pijnacker, dat voorlaatste staat.