Meer water voor sportvissers West-Zeeuws-Vlaanderen

In West-Zeeuws-Vlaanderen komt er 85 hectare extra beschikbaar voor sportvissers. Het nieuwe viswater beslaat -delen van- elf verschillende kreken en kanalen.

Jonge sportvissers aan het water bij Groede. (foto: HSV Ons Genoegen)

Dat zijn de Nieuwkerksekreek, Zwartegatsekreek, Gaternissekreek, Tragel, Molenkreek, Passageule, Blontrok, Plaskreek en de uitwateringskanalen Nol Zeven en Nieuwe Sluis.

De uitbreiding van het viswater is een gevolg van een nauwere samenwerking tussen de hengelsportverenigingen Ons Genoegen in Breskens/Groede en de Schelde Haven (Biervliet/Hoofdplaat). Daarbij is afgesproken dat Ons Genoegen zich vooral gaat richten op het binnenwater, en Schelde Haven op het zeevissen. Waterschap Scheldestromen heeft aan de uitbreiding van het viswater meegewerkt.

Jongensdroom

De hengelsport wordt steeds populairder. De twee hengelsportverenigingen noteren steeds meer nieuwe leden. "Ook de jeugd is steeds meer aan de waterkant te zien. Het vangen van zo'n grote karper of snoek is vaak een jongensdroom", zegt secretaris Niels Patijn van de Schelde Haven. Sportvisserij Nederland is inmiddels de op één na grootste sportbond van ons land.

Meer over dit onderwerp:
Zeeuws-Vlaanderen hengelsport viswater
Deel dit artikel:

Reageren