Alle geldschieters voortaan aan één tafel voor ondernemers

Alle geldschieters voortaan aan één tafel voor ondernemers
Alle geldschieters voortaan aan één tafel voor ondernemers © Pixabay
Alle geldschieters zitten voortaan aan één tafel voor ondernemers
Alle geldschieters zitten voortaan aan één tafel voor ondernemers © Pixabay
Zeeland en West-Brabant bundelen de krachten en brengen geldschieters en ondernemers die geld zoeken bij elkaar tijdens de zogenoemde financieringstafels. De financiers hebben kennis, netwerk en financieringsmogelijkheden om een ondernemer verder te helpen en ondernemers krijgen zo toegang tot kennis en een extra zetje richting financiering.
De financieringstafels is een samenwerking tussen de regionale ontwikkelingsmaatschappij Impuls Zeeland en het West-Brabantse REWIN. In West-Brabant zijn de financieringstafels vorig jaar september gestart. In de afgelopen maanden zijn daar meerdere ondernemers vooruit geholpen.

Lastig om financiering te vinden

Voor ondernemers is het soms lastig om een (juiste) financiering te vinden. Aan zo'n financieringstafel kunnen ondernemers zich in één keer voorstellen aan diverse partijen. Aan tafel zitten onder andere banken, investeringsmaatschappijen, fondsen, leningen en kredietunies.
Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat ondersteunt Impuls Zeeland en REWIN bij het opstarten van deze gezamenlijke Financieringstafel. Provincie Zeeland subsidieert het Zeeuwse onderdeel. Elke zes weken is er een financieringstafel, de ene keer in Roosendaal en de andere keer in Vlissingen.

Lees ook: