Open dag en egelweekend bij opvang De Mikke in Middelburg

MIDDELBURG - De Mikke bestaat al sinds 1983 en is één van de vijf kustasielen die Nederland rijk is. Dat betekent dus dat er flink wat kustvogels worden opgevangen. Behalve dat vangt het asiel ook andere zieke vogels en zoogdieren uit het wild op die worden verzorgd en behandeld met als einddoel terugkeer in de natuur. Tijdens de jaarlijkse open dag wordt daarvoor aandacht gevraagd, want al die goede zorgen en opvang kosten geld en daarvan komt steeds minder binnen.
Tijdens de open dag zaterdag ging het werk gewoon door en dat betekende dus ook de komst van een aantal zieke en gevonden dieren. Van babykonijntjes tot aan een meeuw met een lamme vleugel en een reuteltje in zijn borst.
Luister naar een bijdrage van verslaggever Lianne Kooiman:

Egels

De zoogdierenopvang bij De Mikke bestaat voor een groot gedeelte uit egels. De egel is in Nederland een beschermd dier, maar ondanks dat heeft de soort het momenteel moeilijk. Alle reden dus om ook daar dit jaar weer aandacht voor te vragen. Het hele weekend staat in het teken van de egel; groot en klein wordt bij de opvang binnengebracht en krijgt alle zorg en aandacht die nodig is om later weer te kunnen worden uitgezet.
Luister naar een bijdrage vanuit de egelopvangruimte van De Mikke in Middelburg:
En bekijk enkele foto's die gemaakt zijn: