Van den Houten vergeet voetbalschoenen voor duel met Ajax, maar staat toch aan aftrap

Een kleine nachtmerrie moet het zijn geweest toen Thomas van den Houten uit Goes rond half acht in zijn voetbaltas keek. De linksback van Spakenburg zag tot zijn schrik dat zijn voetbalschoenen niet in zijn tas zaten. En dat net voor de mooiste wedstrijd van zijn leven: de achtste finale van het KNVB-bekertoernooi tegen Ajax.

Van den Houten vergeet voetbalschoenen voor duel met Ajax (foto: SV Spakenburg)

Het probleem werd snel verholpen. "Van den Houten woont in Amsterdam", zei zijn trainer Eric Meijers tegen FOX Sports. "Zijn ouders zijn om zijn schoenen gegaan." Toch staat Van den Houten gewoon in de basisopstelling van Spakenburg. "Maar ik verwacht dat hij er nu wel eentje inschiet."

Dat gebeurde alleen niet. Van den Houten en zijn teamgenoten gingen met 7-0 onderuit tegen de koploper van de Eredivisie en zijn daardoor uitgeschakeld in het KNVB-bekertoernooi.

Desondanks was Van den Houten tevreden. "Het was een hele leuke, fantastisch avond. Iedereen heeft genoten." En die vergeten voetbalschoenen? "Acht ja. Liever had ik bekend gestaan als diegene die de bal erin schoot in de laatste minuut, of eerste. Maar goed, dat is niet gebeurd. Jammer."

Van den Houten speelt sinds de winterstop voor Spakenburg. Hij kwam over van een andere amateurclub: AFC waarmee hij vorig jaar algeheel amateurkampioen van Nederland werd. Vanochtend liet Van den Houten aan Omroep Zeeland nog weten dat hij uitkeek naar het spelen in een uitverkochte Johan Cruijff ArenA.

Thomas van den Houten in gesprek met Frank Wielaard

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Thomas van den Houten
Deel dit artikel:

Reageren