Zeeuwse gemeenten: Rijksoverheid maakt zich ongeloofwaardig

Alle dertien Zeeuwse gemeenten hebben met ongeloof kennisgenomen van het feit dat er getwijfeld wordt aan de komst van de marinierskazerne. Volgens de gemeenten tast dit de geloofwaardigheid van de Rijksoverheid aan, omdat die hiermee terugkomt op besluitvorming uit 2012. De gemeenten eisen spoedige opheldering.

Mariniers tijdens een oefening op de boulevard van Vlissingen (foto: Omroep Zeeland)

Voorzitter Marga Vermeu van de Vereniging Zeeuwse Gemeenten (VZG) zijn er bewust harde woorden gekozen. "Dat er na zoveel jaar alle inspanningen en investeringen te zien verdampen is ongelooflijk."

Vermue houdt nog een slag om de arm: "We hopen dat de marinierskazerne wel komt. Daar wordt alles aan gedaan." De boosheid zit vooral in de wijze waarop de staatssecretaris met Zeeland communiceert. Of eigenlijk dus niet communiceert. "Dat je niet communiceert over zo'n besluit is absoluut onwenselijk. Hiermee maakt de Rijksoverheid zich ongeloofwaardig."

Debat marinierskazerne in Tweede Kamer (foto: Omroep Zeeland)

Haagse media berichten gisteren dat het kabinet de verhuizing van de marinierskazerne naar Vlissingen heeft afgeblazen. Dit na aanhoudende kritiek van de mariniers op de verhuizing. Staatssecretaris Barbara Visser (VVD) zou dat vorige week al besloten hebben, maar het kabinet stelde het besluit uit.

Lees ook:

Deel dit artikel:

Reageren