Gewelddadige diefstal bij horecabedrijf, 15-jarige Middelburger aangehouden

Bij een horecazaak in Middelburg is vrijdagavond een geldkistje gestolen door twee verdachten. Eén ervan, een 15-jarige jongen uit Middelburg, is aangehouden. De tweede dader wordt nog gezocht.

Bij de politie kwam rond 22.30 uur de melding binnen dat er een overval zou zijn gepleegd op de horeca aan de Markt. Later bleek het niet te gaan om een overval, maar om diefstal van een geldkistje. Een medewerker van de zaak had twee jongens ermee weg zien lopen. Hij rende achter de dieven aan en werd tijdens die achtervolging bedreigd met een mes.

De medewerker verloor de twee uit het oog toen het duo zich opsplitste. De politie zette daarop een grote zoekactie op waarbij ook een hond werd ingezet. De 15-jarige jongen werd na goed een uur achterhaald en aangehouden. De tweede dader wordt nog gezocht.

Bijvangst

Tijdens de zoekactie zijn op de Dam ook een 20-jarige Middelburg en een 22-jarige Vlissinger aangehouden. Zij zaten samen in een auto waarin een duidelijke hennepgeur hing. Bij controle ontdekten agenten in de wagen hennep en hasj plus onder meer inbrekerswerktuigen, drie messen waaronder een vlindermes en mogelijk gestolen goed.

Meer over dit onderwerp:
Middelburg politie geldkistje horecapand
Deel dit artikel:

Reageren