Surfers en toeschouwers genieten van harde wind bij Slag om Domburg

De Slag om Domburg 2019
Hoe harder de wind, hoe beter. Het liefst pakt windsurfer Kees de Krom de golven met windkracht zeven. "Wij zijn allemaal ervaren windsurfers en calculeren het gevaar goed in en met de golven die dan ontstaan kun je hele mooie sprongen maken", zegt de Krom.
Toch had deelnemer Huig Vanderperren het wel even moeilijk met die hoge golven. "Bij de laatste golf scheurde mijn voetband los waardoor het board onder me weg schoot. Daardoor moest ik achter mijn spullen aan zwemmen en tegen de stroming in is dat heel vermoeiend."
Voor surfers kan het vrijwel niet hard genoeg waaien
Voor surfers kan het vrijwel niet hard genoeg waaien © Frans Wieland
(foto: Frans Wieland)
De deelnemers windsurfen op topniveau, maar ondanks dat is het geen officieel kampioenschap. "Niet iedereen kan meedoen met de professionele wedstrijden omdat het heel veel geld kost en windsurfen is geen sport waar je veel geld mee verdient. Dus alle jongens die hier varen zijn gewoon amateurs die goed kunnen windsurfen", aldus Marius van de Leur van de organisatie.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>