Een lucht vol vliegtuigen in Arnemuiden

Een lucht vol vliegtuigen in Arnemuiden
Een lucht vol vliegtuigen in Arnemuiden © Omroep Zeeland
Een lucht vol vliegtuigen in Arnemuiden
"Het waait vandaag ook nog wel, maar nu is het veilig om te vliegen. Gisteren konden de vliegtuigen ook niet hierheen komen", legt organisator Remco Belderok uit. "Alleen het NK Dronerace kan niet doorgaan in verband met de wind, maar de rest van het programma wel."
Dus kon het publiek genieten van vliegtuigen, vliegtuigen en ... vliegtuigen. Groot, klein, wit, zwart of in kleur. Een goede dag dus ook voor de vliegtuigspotters, die hun ogen uitkeken en veel foto's maakten. Zeker van de knalgele Eurocopter Dauphin die rond het middaguur op het vliegveld landde.
"Wij werken samen met de Kustwacht en met het Loodswezen in Rotterdam", vertelt copiloot Bart Vancoppenolle van Noordzee Helikopters Vlaanderen. "We staan constant stand-by voor als er iets gebeurt. Als er een zwemmer vermist wordt bijvoorbeeld, dan roepen ze ons op".
Iedereen wil de reddingshelikopter zien
Iedereen wil de reddingshelikopter zien © Omroep Zeeland
Niet alleen de grote ontwerpen krijgen aandacht tijdens de Zeeuwse Vliegdagen, ook de pronkstukken van de modelvliegtuigbouwers zijn door iedereen te bewonderen. "Dit is de Stearman PT 17", zegt Jan Linders trots. "Ik heb de motor zelf gebouwd. En daarna de rest."
Net als voor zoveel modelvliegtuigbouwers die aanwezig zijn is de Stearman niet het eerste en zeker niet het laatste vliegtuig dat Jan heeft gemaakt. "Ik doe dit al meer dan dertig jaar. Het volgende project staat alweer op tafel", besluit hij lachend.
Een trotse Jan Linders geeft uitleg
Een trotse Jan Linders geeft uitleg © Omroep Zeeland
Het was druk op de Zeeuwse Vliegdagen

Lees ook: